torstai 4. joulukuuta 2008

Rintaliiviopas

Kuten olen jo aikasemmin todennut, rintaliivien sovittelusta en kauheasti nauti. Kun ostan liivejä, varaan siihen kunnolla aikaa ja ostan kerralla monet. Viimeisimmällä reissulla ostin viidet rintsikat ja yhdet urheiluliivit.



Jos vaatteissa ei nyt ole niin väliä ostaako tänään XS:ssää ja huomenna L:llää, niin rintaliiveissä on. Toki rintaliivimerkkien välisiä kokoeroja on, mutta on tärkeää tietää oma kuppikokonsa ja rinnanympäryksensä. Oikean kokoiset liivit ovat siistit ja mukavat.

Tiedätkö oman kokosi? Hyvä. Mutta muista, että naisten rinnat kehittyvät vielä kahdenkympin jälkeekin, joten oman varustuksen kokoa olisi syytä myös tarkistaa aika ajoin. Myös raskaus, ja painonnoust sekä laskut vaikuttavat kokoon.

Tarvitsetko muistin virkistystä? Sekä ympärysmitta, että kuppikoko mitataan senttimetreissä. Ympärysmitta heti rinnan alapuolelta, ja kuppikoko rinnan päältä rintaliivien kanssa. Sitten vain tarkistamaan taulukosta kokoa.



Mistä sitten tietää onko rintaliivit sopivat?
Rinnan pitää laskeuta kuppiin oikein. Taivuta itseäsi eteenpäin niin, että rinnat putoavat itsestään eteen ja alaspäin. Nosta rinta kupiin sisään. Pursuaako rinta sivuilta? Silloin kuppi on liian pieni. Muista, että rintaliivin kuppi ulottuu miltein paidan sivusaumaan asti! Älä kuitenkaan erehdy kainalon alapuolella olevasta ihosta. Se ei kuulu kuppiin. Jos ympärysmitta on liian suuri, liivit liukuvat ylöspäin pitkin selkää.

Liivit kiinnitetään aina alkaen ulommaisista hakasista. Näinollen liivien venyessä käytössä saat niitä kiristettyä. Viimeisessä hakasessa oleva koko pitäisi siis olla sopivan tiukka.Rintaliivejä tulisi kokeilla myös paidan kanssa, jotta näet miltä ne näyttävät vaatteiden alla.

Jos liivit hankaavat on syytä kokeilla muita malleja ja kokoja. Hyvien rintaliivien ei kuulu tuntua lainkaan. Ne ovat kuin toinen iho.

Lähde: Chic, Valitse oikeat vaatteet - luo oma tyylisi, Karina Ericsson Wärn, Wsoy

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

informatiivista! thanks!

Trikoo kirjoitti...

Eipä mitään :) Glad you liked it!